Veel leesplezier met de twee nieuwe boeken van Krist Pauwels

Hier zijn ze dan: ‘Eerste Hulp bij Crisis’ en ‘Hoe overleef je de gezinsjungle?’. In deze twee boeken roept Krist ieder van ons op om ten volle ín het leven te stappen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en de wereld om ons heen. Het is immers de belangrijkste weg uit welke crisis dan ook.

“We horen geen leven te lijden. Maar wel een leven te leiden. Om dat te doen, is het belangrijk dat we ons niet verliezen in een tijdsgeest van fake werkelijkheden, afhankelijk blijven van ons verleden of ons steeds maar slachtoffer voelen van die grote boze wereld.”

Eerste hulp bij crisis

Geconfronteerd met een crisis heb je twee keuzes: je verliest je in de chaos ervan, of je benut de kansen die ze biedt. ‘Eerste hulp bij crisis’ kies ik resoluut voor de laatste optie en laat ik zien hoe je een crisis kunt vermijden of – als die zich toch voordoet – duurzaam aanpakt. Herken de realityshock, doe een realitycheck en ga aan de slag om je leven een realityswitch te geven. Het is een weg die zuurstof geeft en die je toelaat jezelf en het leven compleet anders dan voorheen te bekijken.

Voor dit boek werkte ik samen met kunstenaar Joost Gevaert, die de kernboodschap telkens in straffe illustraties goot.

“Het zou best een hete zomer kunnen worden. Want zeker in crisistijd riskeert de mens zichzelf te verliezen in een opbod aan emoties en geventileer. Daar geraak je geen stap mee verder. Integendeel, zo verdiep je de chaos alleen maar.”

‘Eerste hulp bij crisis’ is te koop bij Standaard Boekhandel en bol.com.

Hoe overleef je de gezinsjungle?

In ‘Hoe overleef je de gezinsjungle?’ maak ik een scherpe analyse van de jungle die het gezin en de familie kunnen zijn. Met sterk onderbouwde argumenten vertelt ik waarom het doorknippen van de navelstreng met het gezin waarin je bent opgegroeid belangrijk is en geef ik aan hoe je dat doet. Want je mentaal en emotioneel losmaken, betekent niet dat je ervan moet weglopen. Ook trek ik de parallel naar de samenleving: ook daar is het belangrijk om in het reine te komen met gisteren om vandaag stappen verder te zetten.

De prachtige illustraties van Penelope Deltour maken het verhaal helemaal rond.

“Je kan je ouders niet de schuld blijven geven van wat er allemaal fout gaat. Zo kan je nooit de volle verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven. En net dat is vandaag meer dan ooit nodig. Op alle vlakken van het leven.”

‘Hoe overleef ik de gezinsjungle’ is te koop bij Standaard Boekhandel en bol.com.

Afbeelding

Over Krist

Krist Pauwels (1971) is medeoprichter en strateeg bij het communicatiebureau choco, en een van de drijvende krachten achter Organisation Of The Future. Eerder verschenen van hem De Menseneconomie (2011), Uw werk en uw leven (2016), Haal meer uit jezelf (2017) en Verdien meer dan geld (2018).